360-icon download left-arrow left-doublearrow nav-dot pdf-icon rss-icon search-icon spot-icon subnavi-icon close-icon info-icon

Klein maar dapper: de Fendt Rollector 130

Klein en uiterst wendbaar

De Fendt Rollector 130 is de perfecte wikkelaar voor balen met een diameter van 0,90 tot 1,30 meter. Daarbij stelt de Rollector weinig eisen aan het trekkende voertuig, wat handig kan zijn voor vooral kleinere bedrijven. Dankzij zijn stabiele en duurzame frame heeft deze rondebalenwikkelaar een erg lange levensduur. Door de overzichtelijke opbouw hebt u steeds prima zicht op het wikkelproces. Zijn sublieme wendbaarheid dankt de Rollector aan zijn smalle dissel. Dankzij de in hoogte verstelbare trekvoorziening kunt u de Rollector 130 optimaal aan de trekker aanpassen. Praktische voorzieningen, zoals een houder voor maar liefst 3 extra folierollen, maken het plaatje compleet.

Het begint met de baal

Het effectief wikkelen van balen begint bij het oppakken ervan. Dankzij het eenvoudige principe neemt de Rollector 130 de baal met behulp van een stabiele, hydraulische laadarm zonder moeite op. Voor het wikkelen kunt u het aantal folielagen vastleggen en (als optie) met twee verschillende foliebreedten werken. De wikkeltafel stelt automatisch het benodigde aantal rotaties in en zorgt voor correcte overlap van de folie. Het aandrijfsysteem van de wikkeltafel is met zijn massieve tandwielen zeer robuust. Dankzij het innovatieve voorstreksysteem voor de folie spaart u bovendien bij elke wikkeling folie uit. Wisselen van folierol is eenvoudig door de in hoogte verstelbare folierolhouder met snelspansysteem. De baal wordt rechtstreeks vanaf de wikkeltafel afgelegd. Door deze geringe afleghoogte wordt de baal ontzien. Als optie kan de Rollector 130 ook worden uitgerust met een baalsteun voor de afleg van de balen op de platte kant.

Ombouwen: super-eenvoudig

De Rollector 130 laat zich gemakkelijk en snel ombouwen van transport- naar werkstand. U verliest dus geen tijd. In transportstand is de Fendt Rollector 130 slechts 2,50 meter breed, zodat hij veilig kan worden getransporteerd. In de werkstand bedraagt de spoorbreedte 2,85 meter – voor optimale stabiliteit bij het oppakken van de balen. Om de machine in de werkstand te zetten, wordt de rechter fusee inclusief wiel gedraaid. Dit draaien kan handmatig plaatsvinden. Daarbij wordt de machine met behulp van de dubbele functie van de laadarm aan één kant opgetild. Tijdens transport is de laadarm veilig vergrendeld.

Eenvoudige bediening

Met de intuïtieve E-Link Basic-bediening beschikt de Fendt Rollector 130 over een logisch ingedeelde bedieningseenheid. Als de baal op de wikkeltafel ligt, is een druk op de knop genoeg om het wikkelen te starten. Na afloop informeert E-Link Basic u door middel van een akoestisch signaal. Bovendien beschikt de bedieningseenheid over een balenteller voor 8 verschillende velden en over de mogelijkheid om dagaantal en totaalaantal weer te geven.

Det neste steget på veien til din Fendt Rollector