360-icon download left-arrow left-doublearrow nav-dot pdf-icon rss-icon search-icon spot-icon subnavi-icon close-icon info-icon

Voor perfect wikkelen

Voor u gemaakt

De rondebalenwikkelaar Fendt Rollector 160 zorgt ervoor dat u de beste kwaliteit voer in huis krijgt. Hij is ontwikkeld om aan de hoogste eisen te voldoen, is vriendelijk voor baal en grasmat en is zeer slagvaardig. Ronde balen van 1,25 tot 1,60 m diameter worden door de Rollector 160 spelenderwijs van folie voorzien. Het stabiele frame staat daarbij garant voor de nodige duurzaamheid. Dankzij de smalle dissel is de machine uiterst wendbaar. Door het overzichtelijke ontwerp hebt u steeds optimaal overzicht over het wikkelproces. Bovendien kunt u met de Rollector twee balen tegelijk vervoeren: een op de wikkeltafel en een op de laadarm.

Van oppakken tot actieve afleg

Om efficiënt balen op te pakken is de Rollector 160 uitgerust met een stabiele, hydraulische laadarm. Zowel de laadarm als de wikkeltafel kunnen aan de balen worden aangepast. Er kunnen balen met een diameter van 1,25 tot 1,60 meter worden gewikkeld. Bovendien kunt u het aantal lagen folie bepalen en (als optie) kiezen uit twee foliebreedten. De wikkeltafel stelt automatisch het benodigde aantal rotaties in en zorgt voor correcte overlap van de folie. Dankzij het innovatieve voorstreksysteem voor de folie spaart u bovendien bij elke wikkeling folie uit. Wisselen van folierol is eenvoudig door de in hoogte verstelbare folierolhouder met snelspansysteem. Dankzij de aflegtafel van de Rollector 160, waarmee balen actief worden afgelegd, wordt elke baal voorzichtig neergelegd en wordt beschadiging van de folie voorkomen. Als optie is ook een baalkantelaar leverbaar, waarmee de baal op de platte kant kan worden afgelegd.

Bediening van het hoogste niveau

Voor het grootste bedieningscomfort is de Fendt Rollector uitgerust met E-Link Plus-bediening. Van het laden tot aan het zachte neerleggen vindt alles automatisch plaats, met één druk op de knop. De balenteller slaat maximaal 10 verschillende opdrachten op. E-Link Plus is bovendien voorzien van een extra overzichtelijke dagteller.

Meteen aan de slag

Ombouwen van werk- in transportstand is bij de Rollector 160 trouwens overbodig, omdat de machine met een compenserend gewicht links aan het frame is uitgerust. Desondanks is de machine slechts 2,30 meter breed.

Det neste steget på veien til din Fendt Rollector